Bilder till din blogg

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord och vill du fånga besökarnas intresse så är en snygg bild a och o. Tyvärr har det resulterat till att många bloggare stjäl bilder ohämmat för att sedan referera till Google, en söktjänst som inte har något med fotografen att göra. Resultatet blir att fotografen kan skicka ut en faktura vilket gör att du tvingas betala mycket mer än om du bara frågat ifall du fick använda den.

För att slippa problemet så rekommenderar jag att du använder en bildbyrå såsom MostPhotos där du kan köpa bilder till dina blogginlägg för en billig peng. När man har köpt en bild så får man använda den obegränsat och för all framtid. I skrivande stund finns det cirka 1 700 000 bilder uppladdade av 33 100 fotografer. När du registrerat ett konto så kan du välja på antingen månadskonto med möjlighet att ladda ner upp emot 50 bilder per dag eller välja ett specifikt antal nerladdning utan tidsbegränsning.

Är du, liksom mig, förtjust i att fotografera så kan du dessutom registrera dig som fotograf och ladda upp dina bilder så att andra användare får möjlighet att köpa bilderna. Tack vare att det i princip är gratis att fotografera så har vi alla mängder av bilder liggandes på våra datorer. Istället för att låta dem glömmas bort så kan du ladda upp dem och dra in härlig passiv inkomst.