Billiga träningsredskap

På senare tid så har jag lämnat datorspelandet allt mer för att istället fokusera på min kropp och hälsa. För att lyckas med detta så bestämde jag mig att börja gå ner i vikt, inspirerad av bloggen Biggest Loser. Att gå ner i vikt enbart med diet är dock inte helt enkelt och därför bestämde jag mig även för att leta upp några billiga träningsredskap till hjälp.

Efter mycket funderande så föll valet på en ny gymcyckel för att på så vis kunna träna även vid dåligt väder, något vi tyvärr tvingas räkna med när man bor i Sverige. Sedan tidigare har jag dessutom en balansplatta för att stärka mina knän sedan min gamla knäskada. Även detta är ett  fantastisk och billigt redskap som jag verkligen ångrar att jag inte använde tidigare för att förebygga min skada.

Överlag anser jag att fler idrottsföreningar borde fokusera mer på att förebygga skador framför att springa ute i snöslask halva vinten. Be ett lokalt gym sponsra idrottsklubben och träna sedan styrka 3 gånger i veckan när vädret är som sämst. På så vis förebygger du inte enbart skador utan träningsredskapen hjälper även till att bygga upp musklerna vilket ger en klar fördel under närkamper i sporter såsom fotboll.

För dig som redan har en cykel och balansplatta så rekommenderar jag dig att köpa ett hopprep och dörrtrapets. Hopprep sägs vara en av de bästa metoderna för att förbränna fett samtidigt som du får upp flåset genom att hålla ett högt tempo. Möjligtvis inte helt enkelt i början men när man väl kommer in i det så blir det enkelt. Dörrtrapetsen är kanon om du inte får tid över att träna på ett gym men ändå vill träna din överkropp.