Champions League: Barcelona – Real Madrid

Ikväll är det dags för den andra matchen i Champions League mellan tungviktsklubbarna Barcelona och Real Madrid. Den första matchen slutade 0-2 med fördel Barcelona och innehöll ett flertal mindre skandaler. Bland annat fick vi se Mourino uppvisad på läktaren, en utvisning och flera Barcelona-spelare som kastade sig och tog sig för ansiktet utan att någon var i närheten. Är det inte underligt hur andra spelare såsom Rivaldo straffas i efterhand vid filmning när det är helt okej om man är Barcelona-spelare?

Nåväl, resultatet som står är 0-2 och med ligan ur deras händer så är detta den enda matchen som egentligen spelar roll för Real Madrid. Tyvärr tror jag inte att man har en chans på Nou Camp där hemmalaget kan spela ut, ivrigt påhejade av sina supportrar, samtidigt som man får den klassiska domarfördelen av hemmaplan som har varit statistiskt säkerställd i så många år. Givetvis blir det en stenhård match och frågan är om Madrid-laget inte kommer tvingas fram tidigare än vad man gjorde förra matchen. Då bestämde man sig för att fokusera på försvar och låta motståndarlaget rulla runt bollen vilket visade sig vara en välfungerande taktik. Dock så höll det inte hela vägen in och nu är risken att Barca inte har en tanke på att anfalla så länge bortalaget ligger i eget straffområde.

Gissningsvis så får vi se 2 mål från Barcelona och 1 från Real Madrid vilket skulle ge ett slutresultat på 4-1. Anledningen är helt enkelt att bortalaget pressar vilket öppnar ytor bakåt och ger 1-0 eller möjligtvis 2-0 innan Madrid får in ett tröstmål i slutminuterna. Annars kan det helt enkelt bli så att man trycker in 0-1 på en fast situation i början på matchen och sedan är den levande igen. Givetvis kommer det precis som vanligt bli konflikter spelarna mellan och Pedro kommer åter igen kasta sig.

I årets semifinaler så vågar jag med gott mod påstå att båda är avgjorda efter första matchen vilket är ganska ovanligt för att vara Champions League. Något underligt nog så är det inte heller första gången utan det är något som har varit ständigt återkommande genom hela årets upplaga. Imorgon har vi fotbollsmatch mellan Manchester United och Schalke på Old Trafford. En arena United aldrig har förlorat på med mer än 1 mål i Europa-sammanhang och att då förlora med 0-2 mot ett överraskande Schalke känns inte särskilt troligt. Kanske blir det t.o.m. så att Ferguson väljer att vila några spelare inför matchen mot Chelsea till helgen som kan avgöra ligan. Vinner man så är man plötsligt 6 poäng före med endast 2 matcher kvar att spela. Det ska till något extraordinärt om United skulle förlora båda dessa samtidigt som Chelsea knappade in målskillnaden. Man ska dock aldrig säga aldrig. Blir det istället så att Chelsea vinner matchen så är både plötsligt på samma poäng och med bara två matcher kvar att spela så är dessa oerhört viktiga vilket kan ställa till problem inför finalen i Champions League. En match jag förövrigt önskade att jag lyckades få biljetter till. Vad går dessa på nuförtiden egentligen?

Nåväl, jag önskar Real Madrid all lycka och hoppas givetvis på både förlängning och straffar så att vi får ta del av maximal fotbollsunderhållning ikväll.