Ladda ner musik gratis

Gratis är gott som man säger och jag fortsätter att få in en hel del förfrågningar om var man kan ladda ner musik gratis. Själv så har jag gått över till enbart använda Spotify och behöver därför inte ladda ner musik.

Förra gången tipsade jag om fem musiksajter där man kan ladda ner musik gratis direkt från webbläsaren. Tyvärr så har flera av dessa slutat fungera och jag kände därför att det var dags för ett nytt inlägg.

Den tjänsten som jag anser har tagit ett stort kliv framåt är Dorble, en enkel och snabb sökmotor där man både kan lyssna och ladda ner musik helt gratis.

Spontant så skulle jag vilja säga att allt fler musiker och artister börjar bli intresserade av att erbjuda sina lyssnare möjligheten att ladda ner musik gratis. Tidigare har vi sett exempel där bland annat Kent släppt en skiva gratis för alla som tog två minuter till att registrera sig på deras nyhetsbrev.

Någon som däremot är lite av en bakåtsträvare i mina ögon är utan tvekan The Beatles som har bestämt sig för att inte alls dela med sig av sin musik på nätet. Trots detta så finns det idag över 1000 träffar på TPB vilket återigen visar hur man inte kan försäkra sin inkomst genom att försöka spärra något.

För den som är intresserad av att hitta mer gratis musik så rekommenderar jag att du besöker Last.fm och Myspace där en hel del band har tillgängliggjort kortare delar av sina låtar samtidigt som du får tips om liknande artister. På så vis är det enkelt att hitta nya artister för att sedan lyssna på låtarna i Spotify innan du köper deras skiva.

Vilken musiksajt använder du?