Morgonträning hemma

Idag har jag spenderat dagen åt att planera en ny morgonrutin. Den gamla vanliga – att sova till 10, ligga kvar i sängen till 13, äta fyra mackor med juice för att sedan lägga mig i soffan med datorn i knät – håller inte längre. Givet är därför att jag måste upp tidigare på morgonen varpå alarmet i mobilen är ställt på 06. Blir tufft till en början men gömmer man mobilen på ett finurligt ställe så brukar det inte vara några problem att komma upp. Därefter beger jag mig till badrummet för att vara säker på att jag inte trycker snooze och somnar om.

Efter att ha uträttat mina behov så beger jag mig till kylskåpet där min kylmask ligger och väntar. Därefter är det in till sovrummet igen där dagens morgonträning påbörjas. Den är ca 15 minuter lång och består av squats, push-ups, pull-ups och situps. Tack vare en intensiv träning hemma så tar det inte många minuter men sätter ändå igång hela kroppen och gör att du bibehåller musklerna vid en viktminskning. Inte helt fel!

När träningen är över återgår jag till badrummet där jag först smörjer in ansiktet med en kräm som rensar de öppna porerna. Därefter hoppar jag in i duschen och smörjer in mig med parfymfri tvål och skrubbar kroppen med mandelskrubb. Perfekt för att göra huden len och fin samtidigt som du tar bort döda hudrester som inte är synliga för ögat men ändå känns.

Efter duschen återvänder jag ytterligare en gång till badrummet och fortsätter med ansiktet där det har blivit dags för en ansiktsmask. Denna tar ca 10 min att torka och undertiden plockar jag fram dagens kläder. Så fort ansiktsmasken är bortplockad rakar jag mig snabbt och smörjer in kroppen i någon form av after shave – förslagsvis Nivea. Glöm allt vad Axe heter!

Härefter smörjer jag in fuktighetskräm under ögonen för att dölja potentiella mörka ringar som kylmasken inte kan överkomma samt passar på att borsta tänderna (glöm inte tandtråd)! Försök undvika all form av munvatten (t.ex. SB12 & listerine) eftersom det sägs ha gulnande effekt på dina tänder. Det är inget jag rekommenderar om du inte har för mycket pengar och gillar att göra tandblekning.

Slutligen passar jag på att smörja in ansiktet med en skyddande fuktkräm mot bland annat vind och sol. Det är bara dumt att slita på huden i onödan så undvik för guds skull produkter med alkohol i och sola inte solarium. Du blir temporärt brun men det är inte nyttigt för huden eller kroppen så försök istället att gå ut ett par minuter om dagen. Det ger dig dessutom nyttiga D-vitaminer som är vitala för kroppen.

Notera att tipsen bygger till 100% på den amerikanska filmen American Psycho och har egentligen ingenting med mig att göra. Å andra sidan så måste du hålla med om att det verkar vara en otroligt effektiv metod även om den känns något överdriven.