Bästa iPhone-apparna för fotoredigering

I samband med utvecklingen av sociala medier har behovet av att redigera bilder vuxit. Säga vad man vill om det men filter är något som är här för att stanna. Lite extra ljus, lite skärpa här och var samt lite extra färg kan ge liv till många tråkiga bilder! Även om du inte är en influencer kan du ha stor nytta av en bra app för fotoredigering. Men hur hittar man egentligen den bästa appen i denna djungel av alternativ? I denna enkla guide kommer vi ge dig tips på de bästa och mest populära iPhone-apparna för fotoredigering just nu. Kanske hittar du en ny favorit som kan hjälpa dig att skapa ännu läckrare bilder!

Vi börjar med att titta på hur en fotoredigeringsapp fungerar, då det inte är helt uppenbart för alla. En app som hjälper dig att redigera foton laddas enkelt ner till din iPhone via App Store. Det finns appar som kan kosta en slant (dock sällan mer än 49 kronor) och vissa är helt kostnadsfria. En del, till exempel populära VSCO, erbjuder köp inuti appen så att du kan skräddarsy en app med filter som passar just dig. Innan du laddar ner en app, oavsett om den är avsedd för fotoredigering eller inte, bör du se till att det är en pålitlig app. Detta gör du bäst genom att läsa recensioner och läsa appens beskrivning.

VSCO – mängder av filter

VSCO är en app för fotoredigering som verkligen tagit världen med storm. Inte nog med att den har ett modernt utseende och är enkel att använda – du kan även använda den som ett socialt medie! Lägg upp dina finaste bilder i din egen feed och följ dina vänner. Som ett eget litet Instagram, helt enkelt. I VSCO kan du redigera foton enkelt och smidigt. Lägg till eller ta bort skuggor och lyster, ändra layouten på bilden och justera färgerna så att de passar dig. När det gäller filter finns det några paket som är helt gratis men du kan även köpa till extra filter-paket för en billig peng. Oftast kostar de inte mer än 9 kronor per paket, vilket är mer än rimligt!

Snapseed

Snapseed är en inte lika känd app som VSCO men erbjuder många smarta funktioner. Appen ägs av Google, så de bilder du redigerar kan du enkelt dela med dig av via Googles egna sociala nätverk. Fixa till dina bilder med enkla och snygga effekter, roliga ramar och schyssta filter. Vill du bara ha lite filter? Inga problem, du justerar själv hur mycket du vill att filtret ska synas. Du kan även göra vissa delar av bilden, till exempel bakgrunden, extra suddig för en professionell effekt – perfekt för dig som ofta tar porträtt och som inte vill spendera tusenlappar på en riktig kamera! Snapseed är helt kostnadsfritt att ladda ner och det är enkelt att komma igång.

Afterlight 2

Afterlight är en app ämnad för fotoredigering som snabbt väckt uppmärksamhet hos en mängd iPhone-användare världen över. Nu har denna populära app uppdaterats och lanserats som Afterlight 2. Gillade du den första versionen av appen kommer du knappast bli besviken på uppföljaren! Appen har en trendig och stilren design och innehåller en mängd nya funktioner jämfört med sin föregångare. I Afterlight 2 kan du bland annat hitta funktioner som ger ditt foto coola prismaeffekter, ljusläckor och retroinspirerade filmfilter. Du kan även sätta ihop två olika foton över varandra för att skapa helt unika bilder. Att ladda ner Afterlight 2 kostar 30 kronor men det kan det verkligen vara värt. Detta är en fotoapp som erbjuder det mesta!

TouchRetouch

TouchRetouch är en app som kostar dig 20 kronor att ladda ner men detta pris är ingenting jämfört med allt det som appen kan ge dig. Hur många gånger har du inte blivit irriterad över att det går en elledning rakt igenom ditt vackra foto? Eller kanske har du tagit en selfie men din hy är inte riktigt på topp? Kanske har du råkat få med en person i bilden som du gärna vill redigera bort? Ja, då är TouchRetouch appen för dig. Som du säkert hör på namnet är detta en app som hjälper dig att retoucha dina bilder – det vill säga avlägsna oönskade föremål. Appen är både smidig och enkel att använda. Väl värd pengarna, helt enkelt!